WPA 500g


WPA WHEY PROTEIN ACIDOPHILUS

Rewolucja stała się faktem.

Nowość na polskim rynku suplementacyjnym w postaci hybrydowej odżywki wysokobiałkowej WPA (Whey Protein Acidophilus) jest odpowiedzią na zapotrzebowanie konsumentów na wielofunkcyjną proteinę dla każdego.

W czym tkwi różnica między standardowym białkiem serwatkowym a WPA?

W produkcji WPA używa się bakterii probiotycznej Acidophilus w celu fermentacji koncentratu serwatki. Proces ten pozwala całkowicie rozłożyć laktozę (cukier mleczny) oraz rozbija białko na mniejsze cząsteczki – peptydy, dwupeptydy itp.  Oznacza to kilka zasadniczych kwestii. Po pierwsze otrzymujemy proteinę w formie rozłożonej do aminokwasów, co znacznie ułatwia i przyspiesza jej wchłanianie. Unikamy w ten sposób dolegliwości ze strony układu pokarmowego charakterystycznych dla klasycznego koncentratu (WPC).

Sprawia to, że osoby dotychczas unikające odżywek serwatkowych ze względu na ten aspekt mogą czerpać pełnymi garściami korzyści ze stosowania WPA.

Również osoby uczulone na laktozę nie muszą obawiać się ubocznych skutków stosowania konwencjonalnego WPC.

Cukier mleczny ulegający rozłożeniu w procesie fermentacji serwatki przez Acidophilus nie stanowi już dla nich żadnego zagrożenia.

Dodatkowo ta dobroczynna bakteria użyta w procedurze produkcyjnej tej rewolucyjnej odżywki pełni jeszcze kilka kluczowych dla organizmu człowieka funkcji. Sprzyja ona rozwojowi flory bakteryjnej przewodu pokarmowego oraz moczowo-płciowego. Pozwala to utrzymać te struktury w nienagannej kondycji, co ma niebagatelne znaczenie dla komfortu życia i ogólnego zdrowia organizmu. WPA pozwala również wzmocnić układ immunologiczny, a przez to odporność na choroby i infekcje. Jest to szczególnie ważny aspekt dla osób praktykujących intensywne ćwiczenia fizyczne, u których, zwłaszcza po treningu, występuje niższy próg odpornościowy.

Oczywiście również inne osoby pragnące w smaczny i praktyczny sposób zadbać o odporność swojego organizmu znajdą w WPA idealnego sprzymierzeńca do osiągnięcia swojego celu. Szczególne profity uzyskają sportowcy po przebytej antybiotykoterapii działając dzięki WPA dwutorowo – dostarczając do organizmu białka najwyższej jakości oraz pomagając odbudować zniszczoną lekami florę bakteryjną.

Prozdrowotne właściwości Whey Protein Acidophilus to jedno.

Kolejną kwestią interesującą zwłaszcza osoby aktywne fizycznie jest jego przydatność w celu maksymalizacji efektów treningowych.

Jak już wspomniano powyżej jest ono cennym i bogatym źródłem aminokwasów, które pełnią szereg istotnych funkcji w kontekście wysiłku fizycznego. W odróżnieniu od hydrolizatu białka serwatkowego (WPH) peptydy uzyskane dzięki fermentacji przez bakterie Acidophilus nie podlegają hydrolizie enzymatycznej, dzięki czemu uzyskiwane są w bardziej naturalny sposób. Jednym z efektów tego zabiegu jest wyśmienity smak pozbawiony gorzkiego posmaku charakterystycznego dla WPH.

Sportowcy różnych dyscyplin znajdą w WPA naturalnego sprzymierzeńca w walce z zabójczym dla tkanki mięśniowej katabolizmem. Proces trawienia przez organizm mięśni zostanie zahamowany znacznie szybciej niż w przypadku standardowego WPC.

Układ pokarmowy organizmu po skończonym wysiłku fizycznym może w gwałtowny i mało przyjemny sposób zareagować na dostarczenie zaraz po treningu odżywki białkowej. W przypadku WPA wykluczamy taką ewentualność z dwojakiego powodu. Po pierwsze spożywamy białko już poddane fermentacji, a więc już wstępnie przetrawione przez bakterie probiotyczne. Po drugie właśnie te bakterie – Acidophilus chronią układ pokarmowy i utrzymują go w najwyższej formie.

WPA jest doskonałym źródłem białka do budowy czystej masy mięśniowej.

Stanowi cenne i odżywcze uzupełnienie tego najważniejszego z punktu widzenia muskulatury składnika. Dzięki peptydom z Whey Protein Acidophilus dochodzi do błyskawicznej regeneracji obciążonych wysiłkiem włókien mięśniowych. Jednak nie tylko osoby aktywne fizycznie i uprawiające sport czerpią z WPA korzyści w postaci budulca dla mięśni. Również osoby przechodzące rehabilitację, leczące kontuzje (szczególnie pochodzenia mięśniowego) oraz po przebytych chorobach mogą w pełni korzystać z dobrodziejstw tej odżywki.

Silna koncentracja najwyższej jakości proteiny i łatwość z jaką organizm radzi sobie z jej przyswojeniem oraz prozdrowotne skutki jej stosowania sprawiają, że WPA jest idealnym wyborem dla każdego świadomego konsumenta.

etykieta dla smaku:

SKŁADNIKI AKTYWNE W 100g 30g %ZDS**
Wartość energetyczna 1640kJ 390kcal 492kJ 117kcal 6%
Tłuszcz 6,60 g 1,98 g 2,3%
W tym kwasy tł. nasycone 2,30 g 0,69 g 3,8%
Węglowodany 4,70 g 1,41 g 0,45%
W tym cukry 3,90 g 1,17 g 1,26%
Białko 74 g 22,2 g 44,4%
Sól 0,60 g 0,18 g 3,4%

 

 

 

 

 

 

 

 

** Zalecane Dzienne Spożycie dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal).

*  Nie ustalono zalecanego dziennego spożycia

Składniki: koncentrat białek serwatkowych pochodzących z wyrobów mleczarskich ukwaszonych żywymi kulturami bakterii kwasu mlekowego; barwnik: czerwień buraczana; substancje zagęszczające; karboksymetyloceluloza, guma, guar, karagen; substancje słodzące; acesulfam K, sukraloza.

Sposób użycia: jedna porcja 30 g ( 3 miarki ) dziennie. Nie więcej niż 2 porcje, według indywidualnego zapotrzebowania.

Sposób przygotowania: Rozpuścić jedną porcje 30 g (3 miarki w 200-300 ml wody

Ilość porcji w opakowaniu: 16

Ostrzeżenie: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Przeciwwskazania: uczulenie na którykolwiek ze składników produktów. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży i matki karmiące.

Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Zawiera substancje słodzące.