R2G ISOLATE 100% Izolat Białka Serwatki – 700g
W 100g odżywki znajduje się do 92,2% g białka (w zależności od wariantu smakowego)
R2G Isolate to wyjątkowa odżywka wysokobiałkowa na bazie najlepszego jakościowo izolatu białka serwatkowego ISOLAC® z firmy Carbery. Produkt wolny jest od sztucznych ulepszaczy, takich jak guma ksantanowa czy arabska oraz różnego typu emulgatorów, powszechnie stosowanych w innych odżywkach białkowych. R2G Isolate cechuje się poza tym wspaniałą teksturą, rozpuszczalnością oraz wzorowym wchłanianiem. Zachowana jest oczywiście najwyższa możliwa wartość biologiczna (bv=159) charakterystyczna tylko dla izolatów serwatkowych z najwyższej półki. Jej osiągnięcie było możliwe tylko i wyłącznie dzięki zastosowaniu bardzo zaawansowanych procesów mikrofiltracji w niskich temperaturach użytej do jej produkcji. Procedura tego typu gwarantuje uzyskanie białka nie ulegającemu denaturyzacji.
Istotną zaletą R2G Isolate jest bardzo wysoka zawartość protein (np. wanilia 91% białka) co determinuje również proporcjonalnie wysoką ilość aminokwasów egzogennych (w tym BCAA) i innych peptydów. Fakt ten ma kluczowe znaczenie w kontekście budowy wyłącznie czystej masy mięśniowej, przebiegu procesów restytucyjnych i naprawczych włókien mięśniowych oraz zwiększania bilansu azotowego w organizmie. Pomagają one stworzyć idealne środowisko anaboliczne w ustroju dzięki czemu jest on nastawiony na ciągły rozwój w przebiegu procesu treningowego oraz nie dopuszcza do powstania stanów katabolicznych mających destrukcyjny wpływ na tkankę mięśniową. Stanowi zaporę dla hormonów trawiących białka mięśniowe oraz jest materiałem budulcowym dla włókien odbudowując je i nadbudowując, aby stały się mocniejsze i podołały bodźcom, które spowodowały ich wcześniejsze zniszczenie. Na takiej bazie każdy sportowiec jest zdolny do osiągnięcia maksymalnego pułapu w rozwoju wybranych cech motorycznych i fizycznych bez ryzyka zahamowania progresu.
Zerowa zawartość laktozy sprawia, że Isolate jest dobrym wyborem dla osób cierpiących na jej nietolerancję. Dzięki temu mogą one sięgnąć po nią w razie potrzeby bez zbędnego ryzyka dyskomfortu ze strony układu pokarmowego i trawiennego. Minimalna zawartość cukru i tłuszczów sprawia, że idealnie nadaje się do zastosowania jako źródło białka najwyższej klasy w diecie redukcyjnej nastawionej na zgubienie zbędnych kilogramów. Odpowiednio stosowany Isolate pozwala przyspieszyć tempo przemiany materii i przestawić metabolizm na tryb zwiększonego spalania zbędnych kalorii.
R2G Isolate jest idealnym wyborem zarówno dla sportowców wyczynowych, jak i amatorsko czy rekreacyjnie uprawiających dowolną dyscyplinę sportową o charakterze wysiłkowym. Z jego zalet mogą korzystać również osoby pragnące uzupełnić swoją dietę w proteiny najwyższej jakości, rekonwalescenci po przebytych urazach i kontuzjach oraz osoby pragnące w zdrowy i wyważony sposób zrzucić zbędną tkankę tłuszczową. Zwieńczeniem tego doskonałego produktu proteinowego jest cała gama wyśmienitych smaków, które trafiają w gusta nawet najbardziej wymagających konsumentów.
______________________________________________________________
Zalecana dzienna porcja: jedna porcja 30 g (3 miarki) dziennie , nie więcej niż 2 porcje , przed lub bezpośrednio po treningu)
Sposób przygotowania: rozpuścić jedną porcję produktu 30 g (3 miarki) w 200-300 ml wody
Ilość porcji w opakowaniu: 23
_______________________________________________________________
SMAK: CZEKOLADA + BITA ŚMIETANA
Składniki: Izolat białka serwatkowego z mleka (WPI) , kakao , sól , aromaty , słód jęczmienny , substancje słodzące: acesulfam , sukraloza
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | 100g | 30g | %RWS* w porcji (30g) produktu |
Wartość energetyczna | 1515 kJ / 361 kcal | 454 kJ / 108 kcal | 5,4% |
Tłuszcz | 1,5 (g) | 0,5 (g) | < 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 (g) | 0,2 (g) | 1,20% |
Węglowodany | 5,7 (g) | 1,7 (g) | < 1% |
w tym cukry | 0,3 (g) | 0,1 (g) | – |
Białko | 83 (g) | 25 (g) | 50% |
Sól | 0,3 (g) | 0,1 (g) | 1,50% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |
SMAK: WANILIOWY
Składniki: Izolat białka serwatkowego z mleka (WPI) , aromaty , substancje słodzące: acesulfam , sukraloza
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | 100g | 30g | %RWS* w porcji (30g) produktu |
Wartość energetyczna | 1525 kJ / 364 kcal | 458 kJ / 109 kcal | 5,4% |
Tłuszcz | 1,1 (g) | 0,3 (g) | < 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 (g) | 0,2 (g) | 1% |
Węglowodany | 1,5 (g) | 0,4 (g) | < 1% |
w tym cukry | – | – | – |
Białko | 91 (g) | 27 (g) | 54% |
Sól | – | – | – |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |
SMAK: BANANOWY
Składniki: Izolat białka serwatkowego z mleka (WPI) , aromaty , sól , substancje słodzące: acesulfam , sukraloza
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | 100g | 30g | %RWS* w porcji (30g) produktu |
Wartość energetyczna | 1521 kJ / 363 kcal | 456 kJ / 109 kcal | 5,4% |
Tłuszcz | 1 (g) | 0,3 (g) | < 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 (g) | 0,2 (g) | 1% |
Węglowodany | 2,5 (g) | 0,8 (g) | < 1% |
w tym cukry | 0,6 (g) | 0,2 (g) | < 1% |
Białko | 89 (g) | 27 (g) | 53% |
Sól | 0,2 (g) | 0,1 (g) | 1% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |
SMAK: SŁONY KARMEL
Składniki: Izolat białka serwatkowego z mleka (WPI) , sól , aromaty , substancje słodzące: acesulfam , sukraloza
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | 100g | 30g | %RWS* w porcji (30g) produktu |
Wartość energetyczna | 1497 kJ / 356 kcal | 447 kJ / 107 kcal | 5,3% |
Tłuszcz | 1,2 (g) | 0,4 (g) | < 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 (g) | 0,2 (g) | < 1% |
Węglowodany | 3,8 (g) | 1,1 (g) | < 1% |
w tym cukry | 0 (g) | 0 (g) | – |
Białko | 85 (g) | 26 (g) | 51% |
Sól | 1,8 (g) | 0,5 (g) | 9% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |
SMAK: CIASTECZKOWY
Składniki: Izolat białka serwatkowego z mleka (WPI) , słód jęczmienny , aromaty , sól , substancje słodzące: acesulfam , sukraloza
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | 100g | 30g | %RWS* w porcji (30g) produktu |
Wartość energetyczna | 1522 kJ / 363 kcal | 457 kJ / 109 kcal | 5,4% |
Tłuszcz | 1,3 (g) | 0,4 (g) | < 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 (g) | 0,2 (g) | 1% |
Węglowodany | 5,5 (g) | 1,7 (g) | < 1% |
w tym cukry | 0,29 (g) | 0,1 (g) | < 1% |
Białko | 84 (g) | 25 (g) | 50% |
Sól | 0,3 (g) | 0,1 (g) | 1,5% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |
SMAK: PODWÓJNA CZEKOLADA
Składniki: Izolat białka serwatkowego z mleka (WPI) , kakao , aromat , substancje słodzące: acesulfam , sukraloza
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | 100g | 30g | %RWS* w porcji (30g) produktu |
Wartość energetyczna | 1489 kJ / 355 kcal | 447 kJ / 106 kcal | 5,3% |
Tłuszcz | 2 (g) | 0,6 (g) | < 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 (g) | 0,4 (g) | 1,8% |
Węglowodany | 5,4 (g) | 1,6 (g) | < 1% |
w tym cukry | 0,3 (g) | 0,1 (g) | < 1% |
Białko | 78 (g) | 23 (g) | 47% |
Sól | 0,3 (g) | 0,1 (g) | 1,5% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |
SMAK: NATURALNY
Składniki: Izolat białka serwatkowego z mleka (WPI)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | 100g | 30g | %RWS* w porcji (30g) produktu |
Wartość energetyczna | 1522 kJ / 365 kcal | 456 kJ / 109 kcal | 5,4% |
Tłuszcz | 1,1 (g) | 0,3 (g) | < 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 (g) | 0,2 (g) | < 1% |
Węglowodany | 1 (g) | 0,3 (g) | < 1% |
w tym cukry | 0 (g) | 0 (g) | – |
Białko | 92,5 (g) | 27,8 (g) | 55% |
Sól | 0 (g) | 0 (g) | – |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |